lauantai 8. heinäkuuta 2017

Joka tytön paras ystävä...

... Korut. Eivätkä mitkä tahansa korut, vaan suomalaiset design-korut!

Korut ovat aina kivoja, mutta kun bling-bling ei ole ihan oma juttu, on välillä vaikea löytää koruja, joita haluaa käyttää arkena, mutta jotka tarpeen tullen muuntautuvat myös juhlakoruiksi. Muutama kuukausi sitten löysin oman ratkaisuni asiaan: simppeli, mutta kaunis suomalainen design.

Ensimmäisen kerran näin yozen-koruja muutamalla koulukaverilla juhlakuvissa, jolloin ajattelin, kuinka yksinkertainen voikaan olla niin kaunis ja juhlava. Tosi asia on kuitenkin se, että juhlia ei ole joka viikko eikä joka kuukausi. En ole koskaan ollut mitenkään hyvä panostamaan vaatteisiin ja koruihin juhlia varten. Se on tuntunut niin turhalta laittaa paljon rahaa kiinni johonkin, jota käyttää satunnaisesti. 

Vaatimukseni täydelliselle korulle ovat melko kovat: pitäisi olla arkeen sopiva, mutta tarvittaessa myös juhlava. Näyttäväkin kenties, mutta ei bling-bling. Ehdoton bonus olisi, jos koru olisi sellainen, jota voisi myös käyttää töissä. Tämä on ehkä vaatimuksista hankalin, koska kun työskentelee lasten kanssa (joilla on näppärät kädet ja jotka roikkuvat milloin missäkin osassa sinua), täytyy tarkkaan miettiä, mikä koru on fiksu laittaa, jos laittaa mitään. Ihailinkin puukoruja kauan. Materiaalina puu on niin kaunista ilman bling-blingiä. Ja jotenkin se kuvastaa suomalaisuutta melko hyvin. Joten nähtyäni puiset korvakorut entisellä työkaverillani, tajusin, että tässä voisi olla ratkaisuni.

Sain valmistujaislahjaksi yozenin puiset lintu-korvakorut, joihin ihastuin täysin! Täydelliset arkeen ja juhlaan. Töihin nämä tuskin päätyvät, etteivät pikkuiset kädet revi niitä korvistani (kuten valmistujaisjuhlissa meinasi jo käydä). Mutta nämä sopivat mielestäni hyvin muuten arkeen, pieniin juhliin ja miksei suurempiinkin. Ihastuin myös samaisen sarjan riipukseen, joka toivottavasti jonain kauniina palkkapäivänä ilmaantuu omistukseeni. 

Viikko sitten Turku nautti vuosittaisesta keskiaikaismarkkinoista. Vaikka joka vuosi totean, kuinka ne ovat aina samanlaiset samoineen kojuineen ja tapahtumineen, löydän itseni sieltä jossain vaiheessa kiertelemässä. Olipa tämä eräs koju siellä ollut aina tai ei, tänä vuonna se ainakin sai täyden huomioni. Olin ystävän kanssa kiertelemässä ja pysähdyimme toviksi tutkimaa kyseisen kojun ihanaa tarjontaa. Huomasin puolituntia myöhemmin palanneeni kojulle ja tarjoavani rahaa ihanista puisista nappikorvakoruista, kun kojun myyjä kertoi niiden alkuperästä: ne olivat hänen omatekemiään, materiaalina käytetty vanhaa pinnasängyn runkoa. Mahtavaa! Sain haluamani suomalaiset design-korut, joita voisin myös käyttää arjessa, juhlassa ja töissä koonsa puolesta, mutta lisäksi ne ovat tehty kierrätysmateriaalista!

Näiden kaksien korvisten kanssa luulen pärjääväni hetken - ja jään odottelemaan, mihin design-koruun rakastun seuraavaksi! 


Markkinoiden löytö!
Yo Zen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti